Waarom is het noodzakelijk om na aanbrengen van PUR-isolatie uw huis te ventileren?

Als een woning wordt geïsoleerd, met name met luchtdicht en vochtdicht isolatiemateriaal, zorgt dat voor meer wooncomfort en een lagere energierekening. Maar tegelijk vermindert de uitwisseling van verse lucht tussen binnen en buiten. Verhoogde concentratie aan vervuilde lucht, uitgeademde CO2 en vochtige binnenlucht moeten worden afgevoerd en worden vervangen door verse (buiten)lucht.

Onvoldoende ventilatie van uw woning kan leiden tot gezondheidsklachten van de luchtwegen en de huid. Als met name vochtige lucht niet weg kan, wordt het een bron voor de groei van mijten en schimmels. Mijten hebben een negatief effect op de ademhaling en veroorzaken allergie. De diertjes gedijen in een vochtige en slecht geventileerde omgeving.

In een niet geïsoleerde woning, gebeurt ventilatie vanzelf via de vele naden en kieren. In een goed geïsoleerde woning is actieve ventilatie echter noodzakelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden om het huis te ventileren. De simpelste oplossing is het aanbrengen van regelbare luchtroosters.