Zolder isoleren met PUR

In woningen zonder dakisolatie is goed te merken dat de warmte snel wegtrekt. Omdat warmte altijd naar boven gaat, treedt er met een ongeïsoleerd dak onnodig veel warmteverlies op. Het dak of de zolder laten isoleren met PUR is daarom altijd gewenst.

Het isoleren van de zolder

U kunt kiezen voor dakisolatie of zolderisolatie. Waar u voor kiest, hangt af van hoe u uw zolder gebruikt.

Bij een verwarmde zolder

Het isoleren van uw dak aan de binnen- of buitenzijde is altijd mogelijk en bij een verwarmde zolder zijn dit de twee opties. Buitenisolatie is het meest verstandig, omdat hiermee de beste isolatiewaarde bereikt kan worden.

Bij een onverwarmde zolder

Bij een onverwarmde zolder is er nog een optie mogelijk, namelijk het isoleren van uw zoldervloer of het plafond van de ruimte onder de zolder. Isolatie van de zoldervloer is goedkoper dan dakisolatie, omdat er minder materiaal gebruikt hoeft te worden en de klus sneller geklaard is. Daarnaast levert het een grotere besparing op.

De kosten van dakisolatie

De prijs van dakisolatie verschilt per situatie. De kosten hangen onder andere af van de aangebrachte dikte van de PUR (IsofektPLUS), de hoeveelheid m2 die geïsoleerd moet worden en de stand van het dak (schuin of plat). Daarnaast speelt bij de kosten ook mee of u een verwarmde of onverwarmde zolder heeft. Het isoleren van een dak boven een verwarmde zolder is veel prijziger. Het isoleren van een schuin dak met een onverwarmde zolder kost ongeveer € 1.500,-, maar heeft u een verwarmde zolder, dan gaat het ongeveer € 4.300,- kosten.