Vloeren isoleren met PUR

Met PUR vloerisolatie bespaart u flink op de stookkosten!

Vanuit de kruipruimte komt er veel kou uw woning binnen. Met een niet geïsoleerde vloer is deze kou duidelijk merkbaar. Een niet geïsoleerde vloer zorgt ervoor dat u de verwarming hoger moet zetten en de gas rekening onnodig hoog oploopt. PUR vloerisolatie voorkomt dat de kou uw woning binnenkomt. Zo geniet u met PUR vloerisolatie van een heerlijke temperatuur en bespaard u op uw stook kosten.

Het is ook mogelijk om i.p.v. onder de vloer (kruipruimte) een laag PUR isolatie (polyurethaanisolatie) aan de bovenzijde van de vloer aan te brengen. Deze PUR isolatie laag wordt direct op de betonvloer gespoten.

Op deze PUR isolatie laag kunnen dan eventueel de leidingen voor een vloerverwarming gelegd worden, waarna er een afdekvloer overheen gestort kan worden.

Vocht voorkomen met vloerisolatie

Veel huizen waarvan de vloer niet is geïsoleerd, hebben vaak meer last van vocht, dan huizen die wel voorzien zijn van een geïsoleerde vloer.

Te veel vocht in uw huis is niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook uw vloer aantasten en een ongezond binnenklimaat veroorzaken.

Het meeste vocht komt door de condensatie in de kruipruimte. De bodem onder uw woning is in de herfst en in de winter vaak natter dan in de zomer. Door de stralingswarmte van boven de vloer naar de kruipruimte toe ontstaat er nog meer vocht. Verdamping. Door een PUR isolatie laag aan te brengen voorkomt u dit. PUR is geheel naadloos en u krijgt zo een beschermingslaag tussen uw woonruimte en de koude kruipruimte.