Spouwmuren isoleren met PUR

spouwmuur isoleren met PUR SUPURBij spouwmuurisolatie wordt de holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is in de meeste gevallen al binnen een dag verricht, met nauwelijk hinder voor u als bewoner. Bij isolatie van de spouwmuur komen de volgende stappen aan de orde: De adviseur gaat middels een endoscopisch onderzoek na of de spouw geschikt voor isolatie. Hiervoor boort hij enkele kleine gaatjes in de muur, zodat hij de spouw kan controleren op eventuele vervuiling. Tijdens de uitvoering worden er op diverse plekken kleine vulopeningen in de voegen geboord. Laagje voor laagje wordt uw spouw via het gatenpatroon vervolgens gevuld met PUR. De gaten worden hierna afgedicht met een op kleur gebracht cement zodat het aanzicht van de woning nauwelijks verandert. De ventilatie van de kruipruimte wordt hersteld middels ventilatieroosters. Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. 

Materiaaleigenschappen PUR spouwisolatie

Wij isoleren spouwmuren met PUR (Polyurethaan), aangezien dit simpelweg de hoogste besparing oplevert (zoals oa. onderzocht door het VROM). PUR wordt vloeibaar in de spouw geïnjecteerd, waardoor het alle contouren volgt en zelfs de kleinste naden en kieren vult. Kort hierop begint het op te schuimen, met als resultaat een naadloos geïsoleerde gevel.

Nieuw: isoleren met SUPUR

Een hele mooie nieuwe oplossing is SUPUR spouwmuurisolatie. SUPUR isolatieschuim is een nieuw, innovatief materiaal. Het geslotencellige schuim geeft de beste gecertificeerde isolatiewaarde bij na-isolatie in elke spouwmuur. Door de stevigheid en unieke samenstelling lekt het niet bij het aanbrengen en worden gaten en kieren naadloos en luchtdicht afgesloten.
Lees hier eens het artikel over SUPUR

Besparingsmogelijkheid PUR spouwmuurisolatie

Bij een gemiddelde tussenwoning bespaart men met PUR spouwmuurisolatie circa 5m³ gas per vierkante meter per jaar. Bij een 2-onder-1-kap of vrijstaande woning kan dit oplopen tot maar liefst 16m³ gas per vierkante meter per jaar. Dit komt in de regel neer op een besparing van respectievelijk 15 tot 35% van de oorspronkelijke energierekening.

De terugverdientijd komt hiermee, afhankelijk van uw stookgedrag uit op ongeveer 3 à 5 jaar. De almaar stijgende energieprijzen] verkorten deze tijd nog eens.

Uw spouwmuur wordt gevuld met een gesloten cellen (vocht dicht) polyurethaan hardschuim (PUR). Dankzij onze jaren lange ervaring met pur, maken wij uw woning energiezuinig en het wooncomfort stijgt aanzienlijk.