Een betere energielabel d.m.v. isoleren met PUR!

Het maakt niet uit welke ruimte u van uw woning u laat isoleren, u woning wordt meer waard. De meeste voorkomende ruimtes voor het isoleren met PUR zijn: de zolder, de spouwmuur, hellend dak, de kruipruimte (ondervloer).

De meeste besparende ruimte is het dak, warmte stijgt en het de meeste warmte verlaat u huis via het dak. Daarna is het isoleren van uw spouwmuur en vloer een uitstekende investering. Na het isoleren met PUR zal uw woning fors zuiniger zijn op het gebied van energiekosten. Daarnaast verhoogt een geïsoleerde woning ook het wooncomfort en de behaaglijkheid in de woning, wat de woningwaarde ook ten goede zal komen.

Een betere energielabel d.m.v. isoleren met PUR!Wij gaan er op deze website vanuit dat u wilt isoleren vanwege drie redenen.

  1. Kostend besparend.
  2. Beter leef & woon comfort.
  3. Voor het milieu.

Indien u uw woning isoleerd met PUR zal niet alleen de waarde van uw woning stijgen maar ook het energielabel verbeteren. Een betere energielabel is dan mooi meegenomen! Het energielabel geeft aan of een woning zuinig of onzuinig is ten opzichte van andere woningen van hetzelfde type. De verwachting is dat zuinige woningen makkelijker verkocht of verhuurd worden, en dat de waarde ervan stijgt. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing. En energiebesparing is nodig om klimaatverandering tegen te gaan.

Energielabel verplicht?

Verkopers en verhuurders van woningen zijn sinds 1 januari 2009 verplicht om een energielabel te overhandigen. Belangstellenden kunnen zo de energiekwaliteit van een woning meewegen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder.

Geldigheid van label

Het energielabel is geldig tot tien jaar na de opname datum. Daarna moet de eigenaar bij verkoop of verhuur van de woning opnieuw een label aanvragen.