Dag van de Isolatie

Op de Dag van de Isolatie (5 november) kan iedereen zelf zien wat er bij isoleren komt kijken

Snel en gemakkelijk een warmer huis

Veel mensen denken nog dat het isoleren van je huis een complexe en dure operatie is. Maar het isoleren van een woning is relatief eenvoudig, verdient zichzelf snel terug en levert meer wooncomfort op. Door het isoleren van je woning draag je bovendien direct en positief bij aan de verbetering van het milieu.

Op zaterdag 5 november vindt de allereerste Dag van de Isolatie plaats. Op die dag kun je zelf zien wat er allemaal bij komt kijken om snel en gemakkelijk je huis beter te isoleren. Specialistische bedrijven isoleren in heel Nederland op die dag meer dan honderd huizen. Iedereen die nieuwsgierig is wat daar dan precies bij komt kijken is van harte welkom. Ook in deze regio zijn verschillende woningen te bezoeken. Kijk voor de complete lijst op www.dagvandeisolatie.nl.

In Nederland zijn 4 miljoen woningen onvoldoende geïsoleerd. In oktober is de overheid een 3 jaar durende campagne gestart waarmee ze de twijfelaars/uitstellers over de streep trekken. Het is daardoor ook financieel extra aantrekkelijk om juist nu te gaan isoleren. Er is sinds vorige maand  € 60 miljoen aan overheidssubsidie beschikbaar. De subsidie kan oplopen tot gemiddeld meer dan 20% van de investering die zich bovendien ook zonder subsidie gemiddeld al binnen 4-5 jaar terugverdiend vanwege een lager energieverbruik.

Naast die lagere energienota blijkt in de praktijk dat de meeste mensen die hun huis isoleren vooral ook tevreden zijn met de comfortverbetering. Nog fijner wonen doordat men geen koude vloer meer heeft of een koude tocht in verschillende kamers.

Het nadeel van isolatie is misschien dat het niet zo zichtbaar is als zonnepanelen maar je voelt letterlijk en figuurlijk het verschil. Welke isolatie het meeste voordeel oplevert verschilt van woning tot woning. Naast de verschillende soorten van spouwmuurisolatie zijn vooral ook vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie populair. 

VeninOmdat de woningeigenaar vaak door de bomen het bos niet meer ziet, was er ook behoefte aan een goede en betrouwbare isolatiegids. Samen met Milieu Centraal werkt de Vereniging Erkende Na Isolatiebedrijven Nederland (VENIN) op dit moment aan de realisatie van een lijst waarin alle gekwalificeerde isolatiebedrijven worden meegenomen.

Deze gecertificeerde bedrijven kunt u vinden op www.wijisoleren.nl. Daar krijgt de woningeigenaar zicht op welke betrouwbare isolatiebedrijven er zijn en hoeft hij zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en de garantie van het werk. Bij de woningen die op 5 november geïsoleerd worden en op andere informatiepunten in het land kan meer informatie worden ingewonnen over het isoleren van de woning.

 

Wilt u niet verder zoeken naar een isolatiebedrijf, vraagt u dan via onze website gratis en vrijblijvend een offerte op voor isolatie. De offerte knop staat hier rechtsboven op de pagina!